GÂNDUL LIVE. Norica Nicolai, ALDE: „Ultimele campanii au fost terne. Am cam văzut ce am cumpărat…” / Despre educație: „România Educată, un eșec”

GÂNDUL LIVE. Norica Nicolai, ALDE: „Ultimele campanii au fost terne. Am cam văzut ce am cumpărat...” / Despre educație: „România Educată, un eșec”
GÂNDUL LIVE. Norica Nicolai, ALDE: „Ultimele campanii au fost terne. Am cam văzut ce am cumpărat...” / Despre educație: „România Educată, un eșec”
Publicat: 17/08/2020, 13:10
Actualizat: 17/08/2020, 14:52

Norica Nicolai, vicepreședinte ALDE, a discutat, la GÂNDUL LIVE, despre campania electorală pentru alegerile locale și faptul că prezența la vot ar putea fi redusă, din cauza fricii de pandemie.

„Ultimele campanii au fost terne, niște standarde impuse de firmele PR, care au vândut mai bine sau mai rău candidați care se dădeau autentici. Am cam văzut ce am cumpărat. Acum e foarte interesantă oferta pentru PMB. E foarte important să vină cu soluții, să nu se plafoneze într-un limbaj de lemn.

Nu numai Bucureștiul are probleme. Această campanie va fi cumva atipică, pentru că ne-am obișnuit cu unele formule de campanie și pandemia va schimba total paradigma.

Va exista un minus, dar importante sunt ideile. Dacă în buna tradiție, vom face tot felul de promisiuni, dificil de îndeplinit, va fi o pierdere pentru campanie. Dacă va veni cineva și ne va spune cum va manageria bugetul diminat de criza economică, atunci acela va câștiga.

„Nu se va vota ideologic, ci pragmatic”

Stilul conflictual al lui Băsescu va aduce ceva sare și piper în această campanie. Sper să fie și o dezbatere necesară și reală pentru București.

Potrivit sondajelor actuale, o avantajează pe doamna Firea. Rupe coaliția dreptei, din punctul meu USR nu e de dreapta, neo-marxismul e de stânga extremă. Nu se va vota ideologic, ci pragmatic. Tăriceanu este o soluție. Dacă vor vota emoțional, vom risca să răspândim voturile la toți candidații. Va fi o foarte mare problemă prezența la vot. Oamenii sunt foarte rezervați.

Văd că deocamdată totul este cumva… Lumea postează, țara e plină de bannere, din banii publici, și aici o să avem o problemă. Aș vrea să știu poziția candidaților cu privire la finanțarea campaniilor electorale. Am zis că ne batem cu corupția. Va fi foarte dificil să avem rezultate oneste și corecte. Va fi destul de greu.

„Multe țări au amânat procesele electorale”

Eu văd că foarte multe țări au decis să amâne procesele electorale, poate ar fi fost înțelept ca și România să facă acest lucru. Din păcate, partidul de guvernământ judecă doar într-o logică politicianistă.

În momentul de față, puterea este riscantă, trebuie să recunoaștem că ea corupte. Guvernul a improvizat comportamentul său, rezultatele se văd, nu ne-am fi așteptat ca după luni de zile de stat în casă să avem un val semnificativ de infectări. Ne trebuie un guvern solid, responsabil.

Nu mă așteptam ca PNL să arunce în piața publică atâta neprofesionalism. Și asta ne costă pe toți. Moțiunea de cenzură are șanse să dărâme acest guvern. Este necesară o moțiune, căderea guvernului, probabil că va fi în septembrie. E o procedură constituțională.

Teama este globală. Pandemia e scăpată de sub control. Libera circulație e însă unul din principiile fundamentale ale UE. Izolarea va avea un impact asupra conduitei noastre politice. România e văzută drept un risc. Depinde cum comunici public.

„România Educată este un eșec”

Ar fi bine să fim profesioniști, dar nici în comunicare nu prea mai sunt, mă refer și la presă, vă mulțumesc pentru cum dialogăm, trebuie să încercăm să creăm o stare de confort pentru cetățeni, ori asta nu se întâmplă, din păcate.

Am fost foarte tristă când un coleg ziarist ne-a zis că trebuie arestați cei care se îndoiesc de niște reguli. Nu este în regulă. Deficitul major este lipsa de educație. Eu sunt foarte îngrijorată de modul în care România abordează educația. Pe 14 septembrie riscăm să sacrificăm o generație. Primul nostru proiect ar fi organizarea educației.

România Educată este un eșec!”, a spus Norica Nicolai la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Forțele Aeriene Ucrainene pot ridica în aer doar trei avioane F-16!
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce...
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea...
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Fostă studentă a lui Bulai: În SNSPA există o „rețea a șoaptelor”. Studentele se avertizau...
Cine este șoferul care a ucis un copil de 9 ani pe Șos. Gării Cățelu....
Vedeta care a apelat la MAME-SUROGAT pentru a avea copii! De ce a ales să...
Noi imagini filmate înainte de accidentul din Pantelimon. Tinerii din Logan ar fi făcut schimb...
S-a dat alarma! Gheorghe Șerban a dispărut de duminică. Poliția face apel la populație pentru...
Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Test în România cu cea mai COOL mașină nemțească - VIDEO
Proteste în Venezuela după victoria contestată a lui Maduro la alegeri
CEVA de pe PLANETA noastră creează OXIGEN ÎNTUNECAT! Ce este acesta?
Dezvăluire cumplită despre Traian Băsescu. Suferința fost mare
Menții răcoare în casă pe caniculă. Cum poți face economie în portofel
Insula Iubirii sezon 8, 29 iulie 2024. Ce a spus Andrei după ce a văzut...
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum...
Culiță Sterp, dezvăluiri neașteptate despre relația cu socrii! Cum se înțelege artistul cu părinții Danielei...
Ce posta pe rețelele sociale adolescentul de 17 ani care a provocat accidentul mortal din...
BANCUL ZILEI. Bulă o sună pe doamna profesoară și o întreabă: -Vă merge frigiderul?
Botaniștii au votat pentru modificarea denumirii unor plante, considerate rasiste